I DAF LF s nultom emisijom

Holandski DAF je saopštio da u ponudu uvodi još jedan kamion s potpuno električnim pogonom: LF Electric, korisne nosivosti 11,7 a ukupne mase 19 tona, namenjen prevozima u urbanim sredinama, s autonomijom od 280 km, što je više nego dovoljno za potrebe operatora gradskog distributivnog transporta. Razvijen je u tesnoj saradnji s američkom kompanijom Dana Inc. U maju će ući u proizvodnju u DAF/Paccar fabrici Leyland Trucks u Velikoj Britaniji.

Snaga i pogon

Električni motor ima nominalnu snagu od 250 kW (maksimum 370 kW) i nominalni obrtni momenat od 1.200 Nm (maksimum 3.700 Nm). Strujom se napaja iz litijum-gvožđefosfatnog (LFP) kompleta baterija bruto kapaciteta 282 kWh (efektivno 254 kWh). LFP (Lithium Ferro Phosphate) su baterije najnovije generacije, koje, u interesu održivosti (čitaj: zaštite okoline), ne sadrže kobalt ili magnezijum. Pored toga, bolje su „upakovane“ – što rezultira većom gustinom energije po litru, a i hemijski procesi unutar baterija garantuju veću toplotnu bezbednost. LFP baterije imaju garanciju od šest godina, što proizvođaču elektro kamiona omogućava samopouzdanje u pogledu performansi, pouzdanosti i trajnosti.

Posebnost novog DAF LF Electric je kombinovani sistem za punjenje baterija: priključivanjem na konvencionalnu električnu mrežu ili brzim punjačem. Prva opcija je idealna kada se kamion na kraju radnog dana vrati u matičnu bazu, pa se sporim punjenjem (400 V trofazne naizmenične struje, 22 kW) baterije mogu napuniti od 20 do 80% za šest i po sati. Potpuno punjenje (0% do 100%) traje do 12 sati. Ako je, pak, dostupna namenska oprema za brzo punjenje (650 V jednosmerna struja, 150 kW) biće potrebno samo 60 minuta za povrat kapaciteta od 20 do 80% ili dva sata za potpuno
punjenje.

Opciono, novi DAF LF Electric dostupan je sa električnim izvodom snage (PTO) za napajanje pomoćne opreme, recimo za pogon uređaja za hlađenje ili elektro-hidraulične dizalica. Time se eliminiše potreba za odvojenim generatorom pa omogućava distributivnom kamionu da robu odista prevozi u režimu potpuno nulte emisije.

Dostupne opcije

LF Electric će u početku biti dostupan kao solo kamion s izborom međuosovinskih razmaka od 5,3 ili 5,85 metara. Podrazumeva se da LF Electric koristi istu prepoznatljivu„DNK“ kao i sva druga DAF-ova vozila koja pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem ili elektromotori. To podrazumeva maksimalnu „deobu“ komponenti, uključujući i električne, budući da ovaj renomirani proizvođač već ima iskustva s vozilima na struju. DAF je, naime, bio prvi evropski proizvođač kamiona koji je tržištu ponudio potpuno električni tegljač – CF Electric (ukupne mase 37 tona), prvenstveno namenjen distribuciji robe za supermarkete i kraće međugradske prevoze. U novije vreme paleta je proširena električnim troosovinskim solo kamionom CF Electric 6×2 s upravljanom zadnjom osovinom (ukupne mase do 29 tona), pogodan za sakupljanje otpada i druge komunalne poslove koji se obavljaju bez emitovanja štetnih materija u atmosferu.

Možda Vas interesuje još i

Partneri

Najpopularnije