EV imaju problem: 90% lanca snabdevanja baterijama “ne postoji”

Kako se svet uključuje u ekspanziju električnih vozila (EV), novi izveštaj Zajednice za uspešnu Ameriku (CPA) ističe ozbiljne izazove sa kojima se SAD suočava – kriza u vezi sa baterijama. Postoji nekoliko razloga za to, uključujući slabe investicije u napredne tehnologije, ograničen pristup važnim mineralima i nedostatak federalnih politika koje promovišu istraživanja i razvoj, kao i proizvodnju. Odgovarajući lanac snabdevanja za litijum-jonske baterije – najvažniju komponentu EV – jednostavno ne postoji. Dok se neke američke automobilske kompanije trude da izgrade sopstveni lanac snabdevanja, druge nastavljaju da se oslanjaju na spoljne saradnike u proizvodnji i uvoz. Kao odgovor na to, auto industrija treba da poveća svoje napore – i svoja ulaganja. Kongres mora da primeni strategiju kako bi podstakao domaću proizvodnju baterija, uključujući povoljno i ekološki bezbedno rudarenje najvažnijih minerala u SAD-u.

Problem sa baterijama za EV je sada dovoljno ozbiljan da je CEO Rivian-a, R.J. Skarindž upozorio na to da 90% do 95% lanca snabdevanja baterijama “ne postoji”. A CEO kompanije Tesla, Ilon Mask, upozorava da su cene litijuma već dostigle neverovatne nivoe. Kina je svetski lider u proizvodnji baterija za EV – sa preko 12 puta većim brojem proizvoda nego u SAD-u. Istraživanje CPA otkrilo je da će i Kina i Evropa nastaviti da nadmašuju SAD u proizvodnji baterija za EV. Do 2025. godine, Kina će imati 56% globalne proizvodnje baterija; SAD će imati samo 19%.

Trenutno, većina auto industrije SAD-a se oslanja na stranu tehnologiju izrade baterija – i fokusira se uglavnom na sklapanje baterija umesto na kompleksniji izazov dizajniranja i proizvodnje komponenata baterije. To doprinosi samo malom udelu vrednosti sveukupne proizvodnje baterija. Umesto toga, američki proizvođači EV treba da se upuste u tehnički dizajn, uključujući i inovaciju, intelektualnu svojinu i nauku o materijalima koji se koriste za proizvodnju komponenata baterija – ne samo za sklapanje. Rudarenje ostaje glavni izazov, takođe. Baterije za EV zahtevaju nikl, mangan i kobalt – elemente koji nisu lako dostupni američkim proizvođačima usled veoma restriktivnih politika rudarenja SAD-a. Kao posledica, SAD i dalje zavise od uvoza kako bi proizvodile baterije. Trenutno, SAD ima samo jedan rudnik za proizvodnju litijuma i još uvek uvozi većinu litijuma koju koristi. Male su zalihe i nikla, takođe, usled sukoba sa Ukrajinom – sa Rusijom i Kinom, koje su među najvećim proizvođačima nikla u svetu. SAD ima samo jedan operativan rudnik nikla; predviđa se njegovo zatvaranje do 2025. godine.

Jaz u vezi sa baterijama za električna vozila u Americi se povećava. Međutim, ovaj izazov predstavlja pravu priliku za američke kompanije. Vreme je da Vašington preuzme agresivnije postupke kako bi stimulisao domaće rudarenje najvažnijih minerala za baterije, proizvodnju komponenata baterija i, na kraju, sklapanja baterija. Na taj način bi Amerika dostigla viši nivo samodovoljnosti u jednoj od glavnih industrija u predstojećoj deceniji.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije