DB SCHENKER proširuje mrežu avio transporta

U svetlu rastućih problema usled pandemije kovid-19, kompanija DB SCHENKER proširila je svoju mrežu i po prvi put u istoriji kompanije, kontrolisanim letovima direktno povezuje Ameriku, Evropu i Aziju. Prvi od dva leta koji će obići tri kontinenta poleteće sa aerodroma u Minhenu.

Ova nova usluga, proizašla iz sporazuma DB Schenkera i odabranih avio kompanija kao odgovor na stalni nedostatak prostora za prevoz tereta u sklopu putničkih aviona. Sa 43 realizovana leta u toku nedelju dana prenosiće se ista količina tereta kao i jednim putničkim avionom. S obzirom na to da je putnički avio saobraćaj još uvek daleko od potpunog oporavka, kompanije su bile primorane da stvore nove i pouzdane opcije za transport tereta.

Prva nova ruta počela je da saobraća već poslednje nedelje januara od Čikaga preko Minhena do Tokija i Seula, a u povratku nazad do Nemačke i onda ponovo za Sjedinjene Američke Države. Letovima će upravljati avio kompanija National Airlines, omogućavajući kombinovani transportni kapacitet od 400 tona nedeljno. Druga ruta biće pokrenuta krajem februara i saobraćaće od Minhena do Čenaja u Indiji i Čikaga sa kapacitetom od 300 tona. Planirano je da obe putanje saobraćaju godinu dana kako bi se obezbedila stabilnost u veoma izazovnom okruženju današnjice. Sa sigurnošću možemo reći da DB Schenker svojom globalnomrežom avio transporta i naprednim logističkim rešenjima pruža sveobuhvatna rešenja za potrebe transporta avio tereta.

Sa 43 realizovana leta u toku nedelju dana prenosiće se ista količina tereta kao i jednim putničkim avionom.

Tokom 2020. godine, broj letova plasiran i kontrolisan od strane DB Schenkera, dostigao je rekordan broj. Na samom početku, novi letovi koji su se uvodili bili su zamena za nepostojeće putničke. Međutim i tokom 2021. postoji tendencija da se nastavi ovakva praksa, pogotovo zbog velike potražnje za prevoz medicinske opreme kao i robe široke potrošnje. Takođe je bitno napomenuti da proširenjem svojih usluga, DB Schenker stvara dodatne kapacitete za mogući transport vakcina protiv virusa kovid- 19.

Partneri

Najpopularnije