Pouzdan partner za rasuti i generalni teret na Mediteranu

POVEZANOST LUKE SA AUTO-PUTEVIMA I ŽELEZNICOM OD IZUZETNE JE VAŽNOSTI ZA NJENO FUNKCIONISANJE. SA KOJIM DRUMSKIM SAOBRAĆAJNICAMA I ŽELEZNIČKIM TRASAMA JE POVEZANA LUKA SPLIT?

Luka je udaljena samo 15 km od auto-puta A1 (Zagreb – Split –Dubrovnik), odnosno čvora Dugopolje. Takođe, bitno je spomenuti čak četiri granična prelaza u smeru BiH (Kamensko, Aržano, Gornji Vinjani i Gorica) koji osiguravaju nesmetan saobraćaj na dalje prema unutrašnjosti. Pored dobre drumske povezanosti, Luka Split je međunarodnom prugom direktno povezana sa središnjom Hrvatskom, Slavonijom i Srbijom. Kroz samu luku prolaze dve odvojene saobraćajne trase omogućavajući direktan prekrcaj tereta u brod putem portalnih dizalica ili direktno odlaganje robe u jedno od skladišta. Razvijena drumska i železnička infrastruktura i komunikacija, kao i blizina susednih tržišta, donosi nam neupitnu prednost po ovom pitanju.

KOJI SU KAPACITETI LUKE SPLIT?

Terminal za rasuti teret prostire se na 21.600m2 od čega je 10.000 m2 otvorenog i 11.600 m2 zatvorenog skladišta. Dužina operativne obale je 550 m, a dubina mora na svim vezovima je 10,3 m. Uz redovne manipulacije pretovara tereta, na terminalu se rade i dodatne aktivnosti kao što su sortiranje, paletiziranje, uvrećavanje i merenje tereta. Na terminalu za generalni teret smo u mogućnosti da manipulišemo raznim vrstama tereta kao što su drvo, kamen, čelični profili, limovi, žica u kolutovima, vreće, cevi, kao i velikim komadnim teretima do 100 tona težine kao što su jahte, brodovi, delovi dizalica, delovi vetrenjača i sl. Pored pretovara tereta, na terminalu je moguće obavljati i poslove punjenja i pražnjenja kontejnera, vagona i kamiona. Luka poseduje šest vezova ukupne dužine 871 m. Dubina svih vezova je 10.3 m.

KOJE TERETE JE MOGUĆE PRETOVARIT I U LUCI SPLIT?

Okosnica poslovanja splitske luke su pretovari rasutih i generalnih tereta. Od generalnih tereta zastupljeni su: crna metalurgija, cevi, čelični profili, šipke, limovi, betonski čelik, mramor i granitni blokovi, cement, drvo, zatim, specijalni i teški tereti kao što su jahte, vetrenjače, projektni teret i hladni tereti (banane, smrznuta riba). Poseban akcenat u lučkom poslovanju je na rasutim teretima, pogotovo na pretovaru šećera, soli, zrna soje, sumpora, petrokoksa.

KOJE NORME KONTROLE KVALITETA SU ZASTUPL JENE U SPLITSKOJ LUCI?

Postavljamo ambiciozne ciljeve težeći zadovoljstvu naših deoničara, zaposlenih i, naravno, kupaca. Stoga je Luka d.d. Split je 2007. godine uspostavila i potvrdila sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 poboljšavajući ga kontinuiranim ispunjavanjem postavljenih poslovnih ciljeva i ciljeva kvaliteta. Takođe, u težnji za ispunjenjem kvaliteta usluge pretovara i skladištenja hrane Luka Split je 2016. godine uvela Sistem upravljanja sigurnošću hrane – HACCP. Uvođenje HACCP sistema ima za cilj trajno poboljšavanje
učinkovitosti i pružanje usluge ujednačeno visokog nivoa kvaliteta u području pretovara i skladištenja hrane. Praćenjem i merenjem različitih parametara uspešnosti ostvarujemo stalna poboljšanja u pružanju svojih usluga.

ŠTA BISTE IZDVOJILI KAO NAJVEĆE PREDNOSTI LUKE SPLIT U ODNOSU NA DRUGE MEDITERANSKE LUKE?

To su svakako, pre svega, povoljna mikro lokacija – klima, vetar i talasi pogodni za obavljanje lučkih delatnosti. Mali broj kišnih dana u godini, te malo učešće vremena zastoja zbog kiše u odnosu na celokupno pretovarno vreme. Zatim, velik kapacitet otvorenog i zatvorenog skladišnog prostora, raznolikost usluga – manipulacija i pretovar rasutih i generalnih tereta. Takođe, lučko područje je područje slobodne zone.

Luka Split, smeštena na izuzetnoj geografskoj poziciji na Mediteranu, sa izvrsnim pomorskim karakteristikama za prihvat brodova, jedan je od najvažnijih centara za regionalni pomorski transport rasutih i generalnih tereta – Filip Rogošić, direktor Luke Split

U zoni se može obavljati proizvodnja, oplemenjivanje robe i skladištenje robe, trgovina na veliko, strateške aktivnosti poslovne podrške, aktivnosti osnivanja tehnoloških razvojno-inovativnih centara, kao i pružanje različitih usluga. Novonabavljena višenamenska mehanizacija luke omogućava fleksibilnost u obavljanju pretovara istim mašinama, čime su povećani kapaciteti manipulacije. Nisu zanemarljivi ni dobri odnosi s resornim ministarstvom i Lučkom upravom, jer nam omogućavaju brzu i efikasnu razmenu informacija i komunikaciju, ali ono što nikako ne smemo zaboraviti je zapravo najvažniji segment – zaposleni. Iskustvo i „know how“ koji zaposleni poseduju je na izuzetno visokom nivou, budući da velik broj zaposlenih čitav radni vek provede u luci.

U KOM SMERU VIDITE RAZVOJ LUKE U PREDSTOJEĆEM PERIODU?

Dalji razvoj splitske luke je izvestan i moguć je u veoma širokom obimu. Npr. velike krovne površine pogodne su za izgradnju solarnih panela i proizvodnju električne energije za ličnu potrošnju i prodaju trećim licima i moguće punjenje elektrifikovanih brodova. Uz proizvodnju električne energije, moguća je izgradnja terminala za proizvodnju vodonika, a svakako težimo i većim količinama pretovarenog tereta koji će nam omogućiti povećanje kapaciteta skladišta i dodatna modernizacija mehanizacije.

Luka Split, Kopilica 47B, 21000 Split, Hrvatska
www.portofsplit.com
jure.bocina@lukasplit.hr; antonia.zebic@lukasplit.hr;matej.kutle@lukasplit.hr
+385 91 763 8017

Možda Vas interesuje još:

 

 

Partneri

Najpopularnije