April 2022

For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

AGCT obeležava 10. godišnjicu i 2 miliona pretovarenih TEU

Nedavno je pretovaren kontejner koji je obeležio 2 milioniti TEU u zadnjih 10 godina od kada je kompanija deo ICTSI (International Container Terminal Services, Inc.’s) korporacije

                            Jadranska vrata d.d. / Adriatic Gate Container Terminal (AGCT)

Ovo je dostignuće, ostvareno tokom poslednje decenije, odnosno od dolaska ICTSI-a u riječku luku. U aprilu 2011. godine ICTSI postaje većinski vlasnik kompanije Jadranska vrata d.d. koja upravlja kontejnerskim terminalom Brajdica u Rijeci. Ostvareni rezultati ističu uspešnost javno-privatnog partnerstva kompanije sa Lukom Rijeka d.d., Lučkom upravom Rijeka te Vladom Republike Hrvatske.

“Dva miliona TEU-a u 10 godina izvanredan je uspeh za AGCT. Uspeli smo i nastavljamo privlačiti nove klijente i prihvatati najveće kontejnerske brodove koji trenutno dolaze u Jadran. Naše operacije na železnici znatno su porasle, s time da je intermodalni udeo u ukupnom volumenu porastao na 42 posto, a broj kontejnera koji se otprema i doprema železnicom za više od 50 posto u poslednje dve godine. Volumen terminala takođe se više nego udvostručio u poslednjoj deceniji ”, rekao je Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a.

ICTSI je od aprila 2011. do danas uložio više od 50 miliona USD u modernizaciju terminala. Kompanija je nabavila novu opremu, uključujući obalne dizalice, portalne dizalice za skladišni prostor (RTG) te dizalice za pretovar na železnici (RTG). Osim toga, proširen je vez za kontejnerske brodove i skladišni prostor, čime je ukupni godišnji kapacitet terminala udvostručen. Prošle godine, završetkom novog intermodalnog područja AGCT-ovi kapaciteti na železnici trostruko su porasli. Ovaj razvoj, zajedno s usvajanjem najboljih praksi u industriji, omogućili su AGCT-u da poboljša ukupnu efikasnost, sigurnost i procese svog poslovanja.

Emmanuel Papagiannakis dodaje: „Ponosni smo što je pod upravom ICTSI-ja AGCT uspeo učvrstiti svoju poziciju glavnog kontejnerskog terminala u zemlji i proširiti se dalje u zaleđa. Otprilike 70 posto našeg volumena sada dolazi izvan Hrvatske – iz srednje i jugoistočne Evrope, što pruža solidnu platformu za budući rast i razvoj riječke luke. ”

AGCT je snažno doprineo razvoju hrvatskog gospodarstva, olakšavajući učinkovito kretanje roba pružajući izvoznicima i uvoznicima učinkovite i moderne lučke usluge. AGCT je takođe pružio podsticaj riječkom lokalnom gospodarstvu stvaranjem preko 230 prilika za zapošljavanje u luci i drugim srodnim delatnostima.

“Zahvaljujemo našim vernim klijentima, našim vrednim i predanim zaposlenima, Lučkoj upravi Rijeka, Gradu Rijeci i Vladi Republike Hrvatske na kontinuiranom uspehu AGCT-a u posljednjih 10 godina”, zaključuje Emmanuel Papagiannakis.

Možda Vas interesuje još:

 

 

Partneri

Najpopularnije