April 2022

For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

35 miliona evra biće uloženo u novosadsku luku

Realizacija razvojnih projekata u vrednosti od 35 miliona evra bila je tema sastanka predstavnika Agencije za upravljanje lukama i “DP World Novi Sad”, koji je održan prilikom posete AUL-a novosadskoj luci.

Kada je reč o projektima koji se očekuju tokom ove godine, posebna pažnja biće posvećena infrastrukturi i suprastrukturi. Naime, plan investicija uključuje izgradnju vertikalnog keja, silosa i rekonstrukciju skladišta, a pored toga, najavljena je i izgradnja kontejnerskog terminala. Ostvarena su i ulaganja u rekonstrukciju međunarodnog putničkog pristaništa. Rekonstrukcija će biti završena početkom aprila.

Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović kaže da će uz podršku Agencije, kompanija “DP World” u narednom periodu realizovati projekte izgradnje infrastrukture i suprastrukture.

“Naročito su važna sredstva namenjena rekonstrukciji međunarodnog putničkog pristaništa. Nakon teške godine za kruzing, Agencija sprovodi mere za oporavak putničkog saobraćaja na rekama u Srbiji. Rekonstrukcija pristaništa predstavlja korak ka uspešnom povratku turista, budući da je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture u 2022. godini.”

Podsetio je i da će u prvoj fazi investicionog ciklusa biti uloženo 20 miliona evra u razvoj luke.

Čelnici kompanije – generalni direktor Klaudiu Negreanu i izvršna direktorka Maja Grozdanić naveli su da su tokom prethodnog perioda uložena sredstva u modernizaciju mehanizacije i skladišta. Dosadašnjim investicionim ciklusom osavremenjeni su viljuškari i kranovi, mašina za pakovanje đubriva je stavljena u upotrebu, a obnovljeni su i regali i police u lučkim skladištima. Za ovaj projekat je „DP World“ poverenje poklonio Beologistici – kompaniji iz Novog Sada koja je za ovu saradnju odabrana na osnovu dosadašnjih, uspešno realizovanih, projekata u Srbiji.

Partneri

Najpopularnije