Pušten u rad distributivni centar koji je obeležio 2020. godinu

Krajem 2020. godine svečano je pušten u rad distributivni centar kompanije Savacoop iz Novog Sada – regionalnog lidera u oblasti uvoza i distribucije proizvoda za zaštitu bilja, kompletnog poljoprivrednog repromaterijala, opreme i alata. Za godinu dana uspešne saradnje sa austrijskom kompanijom LNConsult, kompanija Savacoop uspela je da završi ovaj kompleksni projekat.

KARAKTERISTIKE DISTRIBUTIVNOG CENTRA

AS-RS Mini load kapaciteta 21.000 plastičnih kutija

Na zemljištu površine 53.000m2 , projektovan je i izgrađen distributivni centar od 24.000m2. Od početka gradnje do puštanja u rad prošlo je godinu dana, što je predstavljalo izazov i u redovnim okolnostima, a pogotovo kada uzmemo u obzir situaciju sa korona virusom, zatvorenim granicama, propisanim zdravstvenim merama…

U ovom distributivnom centru realizovana su 3 tipa skladištenja (što čini oko 70% ukupnih kapaciteta):

  • VNA regalno skladište kapaciteta 11.200 paletnih mesta
  • AS-RS Mini load kapaciteta 21.000 plastičnih kutija
  • Oko 4.000 paletnih mesta dodatnog skladišnog prostora

Ostatak slobodnog prostora (oko 30% distributivnog centra) preostaje da se opremi u skladu sa potrebama koje će biti vidljive u periodu koji sledi. Iako je u toku projekta simuliran i prognoziran rast do 2028. godine, po rečima direktora logistike kompanije Savacoop, Miroslava Đurice, sa ovakvim timom stručnjaka (interno i eksterno) i visokim kvalitetom korišćenih materijala, tehnike i opreme, ali pre svega rada svih uključenih, nije nerealno očekivati da plan bude ostvaren ili, čak, premašen i nekoliko godina ranije.

Partneri

Najpopularnije