ProGlove nosivi Bar-Kod skeneri

Kada je u pitanju izbor barkod skenera, tržište nudi veliki broj uređaja koji se ne razlikuju samo po ceni, već i po ergonomiji, težini, pouzdanosti, trajanju baterije i mnogim drugim faktorima. Jedan od najcešće korišćenih modela je pištolj skener; tradicionalni uređaj za skeniranje bar-kodova kojim se upravlja povlačenjem okidača. Ali iako je pištolj skener popularan u mnogim industrijama, na tržištu postoji mnoštvo inovativnih proizvoda za skeniranje bar-kodova koji adresiraju brojne izazove koje sa sobom donose konvencionalni pištolj skeneri. ProGlove, vodeći dobavljač industrijskih nosivih uređaja, ističe glavne probleme koji proizilaze iz ove vrste skenera.

1. ZDRAVLJE I BEZBEDNOST:

Uzimajući u obzir broj predmeta koje radnici skeniraju svakog dana, fizičko ponavljanje koje proizilazi iz podizanja, upotrebe i držanja pištolj skenera za svaki pojedinačni predmet može biti faktor koji doprinosi povredi od ponavljajuceg naprezanja. Pošto se godinama unazad u Srbiji prijavljuje određeni broj zdravstvenih i bezbednosnih incidenata u industriji transporta i skladištenja, koji se odnosi na mišićno-skeletne poremećaje, postoji dodatni značaj za primenu tehnologije koja omogućava slobodne ruke u korist bezbednosti radnika.

2. LOMLJIVI I NEPOUZDANI UREĐAJI:

S obzirom na format tradicionalnog pištolj skenera, uređaji su podložni lomljenju jer se lako ispuštaju na pod ili udaraju dok se drže na pojasu radnika. Pošto uređaji nisu izdržljivi, redovno je potrebna zamena. Ova nepouzdanost može biti frustrirajuća za radnike kao i za organizaciju, jer radnici ne mogu da rade sa optimalnom efikasnošcu.

3. NIZAK NIVO EFIKASNOSTI:

Efikasnost je najvažnija u lancu snabdevanja, a dragocena ušteda vremena može se postići tokom procesa skeniranja ako se radnicima omoguće najbolji alati. Sa pištolj skenerom, značajno se gubi vreme za svakog radnika zbog ponavljajuće prirode podizanja, korišćenja i stavljanja skenera u futrolu za svaki proizvod. Umesto toga, nosiva tehnologija kao što su ProGlove lagani bar-kod skeneri, koji radnicima ostavljaju slobodne ruke, mogu drastično povećati efikasnost pomažući korisnicima da uštede do 4 sekunde po skeniranju, dodatno smanjujući tipične greške pri pikovanju do 33%.

4. IZGUBLJENI UREĐAJI:

Još jedan nedostatak pištolj skenera je taj što ga radnici mogu lako izgubiti. Ovo se može desiti u skladištu ili fabrici, ali je takođe moguće da radnik ostavi skener u jednoj od kutija koju pakuje. Ovo je u najmanju ruku neočekivano iznenađenje za klijenta, ali takođe dovodi do ekonomskih gubitaka za kompaniju i do dodatne zamene skenera.

5. NEDOSTATAK MOTIVACIJE ZAPOSLENIH:

Tradicionalni pištolj skener se nije mnogo promenio tokom godina kako bi se prilagodio rastućim potrebama radnika, što ga čini neinspirativnim alatom za rad. Umesto toga, sa poboljšanjima koje nosiva tehnologija može ponuditi njihovoj svakodnevnoj rutini, uključujući: uklanjanje nepotrebnog ponavljanja, poboljšavanje preciznosti i smanjenje fizičkog napora, njihovi poslovi su sigurniji i jednostavniji. Nosiva tehnologija stoga može poboljšati uslove radnika i povećati njihovu produktivnost i nivo motivacije.

„Skeniranje bar-kodova je fundamentalni proces u brojnim industrijama. Zakonodavstvo, tehnička evolucija i potražnja klijenata stvaraju hitnu potrebu za preciznim i efikasnim skeniranjem bar-kodova. Stoga je neophodno da kompanije razmotre potrebu za implementacijom rešenja koja pojednostavljuju ove procese uz istovremeno održavanje kvaliteta na optimalnom nivou“, izjavio je Andreas Konig, izvršni direktor ProGlove-a. „U ProGlove-u razumemo potrebe industrije, tako da radimo na tome da ponudimo rešenja za skeniranje barkodova fokusirana na pružanje efikasnosti, ergonomije i lakoće upotrebe istih kako bismo poboljšali kvalitet izvršenih zadataka radnika.“

Da bi ispunio ovaj zahtev, ProGlove ima širok spektar proizvoda dizajniranih da zadovolje zahteve industrije. MARK familija proizvoda donosi smanjenje vremena utrošenog na svaku skeniranu stavku do 4 sekunde. Omogućava radnicima da brzo i lako skeniraju predmete na dohvat ruke, bez potrebe za nošenjem teškog, glomaznog, konvencionalnog pištolj skenera – smanjujući rizik od loma ili gubitka uređaja.

 

Tijana Draganovic
Territory Account Manager SEE
tijana.draganovic@proglove.de
+381 62 210 944

Partneri

Najpopularnije