Premium industrijska vrata

For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Svaki uspešan logistički ili proizvodni centar podrazumeva usklađenost celog logističkog procesa a kao jedan od najbitnijih segmenata samog procesa su svakako industrijska vrata. Ukoliko je nabavka industrijskih vrata posmatrana kao dugoročna investicija, takav će biti i očekivani rezultat – kvalitetom superioran proizvod koji ubrzava procese, ne zahteva dodatne troškove održavanja i koji traje decenijama.Upravo su industrijska vrata nemačke kompanije Butzbach GmbH prepoznata delom sveta kao sinonim za kvalitet i napredna rešenja.

Kompanija TOLA d.o.o. je ponosni ekskluzivni partner Butzbach GmbH za sve zemlje ex- Yu regije više od 20 godina.

Brzootvarajuća vrata NOVOSPRINT® ponosno predstavljaju svu filozofiju Butzbach industrijskih vrata. Osim što su najbrža industrijska vrata na tržištu s brzinom otvaranja do 5 m/s, poseduju razne tehnologije ifunkcionalnosti koje ih izdvajaju od standardnih rešenja na tržištu. Jedna od takvih funkcionalnosti, i ono po čemu su drugačija, svakako jeste princip horizontalnog otvaranja krila vrata čime se radnim mašinama ostavlja mogućnost za iskorišćenje kompletne visine otvora i to za svega nekoliko desetina sekundi. Vratna krila se prilikom otvaranja namotavaju u bočne stubove i na taj način omogućavaju siguran prolaz viljuškara bez zastoja i rizika od sudara sa vratima.

Ova prednost se pokazala kao veoma efikasna posebno u užurbanim, zahtevnim logističkim centrima sa velikom frekvencijom prolaza gde se nakon zamene standardnih brzopodiznih vrata sa brzootvarajućim vratima NOVOSPRINT® znatno smanjila količina sudara viljuškara sa vratima a samim tim i trošak održavanja i popravke. Kompanija Tola d.o.o. na osnovu dugogodišnjeg iskustva u ugradnji i održavanju, ne krije da je učestala praksa da ugrađena br-zootvarajuća vrata NOVOSPRINT® dosegnu višemilionski broj ciklusa otvaranja. Standardna garancija na opružni mehanizam iznosi 500.000 ciklusa otvaranja.

Osim standardnog dvokrilnog modela NOVOSPRINT® Syncro, raspoloživi su jednokrilni model Mono, dvokrilni model Duo sa nezavisnim krilima te dvokrilni model SyncroXL za dimenzije svetlog otvora do 9×6 m.

Segmentna konzolna vrata SPACELITE® napredno su rešenje u sferi industrijskih sekcijskih/segmentnih vrata. Iako slična, segmentna konzolna vrata SPACELITE® dele malo toga sa klasičnim sekcijskim vratima. Ova vrata koriste naprednu tehnologiju segmentnog slaganja panela na konzolu iznad otvora čime se ostvaruje izuzetna ušteda na potrebnom prostoru za ugradnju, kako u dubinu, tako i u visinu. Konzola vrata u standardnoj konfiguraciji zauzima maksimalno 80 cm nadvoja. Takođe, ova vrata ne koriste tehnologiju torzionih opruga, sajli i šarki, koje su inače poznate kao najčešći uzroci kvarova klasičnih sekcijskih vrata. Ono po čemu su SPACELITE® vrata prepoznatljiva na prvi pogled su svakako providni fiberglass paneli koji propuštaju i do 78% dnevnog svetla, odnosno smanjuju potrebu za dodatnim, veštačkim osvetljenjem, čineći radni prostor energetski efikasnijim. Shodno potrebama, moguće je ugraditi i vidne panele sa akrilnim ili izolacionim staklom bez vertikalnih razdelnika tako da konačna konfiguracija ima svojstvo staklene stene pa je prikladna i za izložbene prostore poput auto salona. SPACELITE® vrata su izrazito fleksibilna i po pitanju načina ugradnje. Zbog segmentnog slaganja panela na konzolu, moguće su 3 vrste ugradnje: na otvor s unutrašnje strane, sa spoljašnje strane ili ugradnja u otvor.

Standardni model segmentnih konzolnih vrata SPACELITE ® je model HT40 s debljinom dvoslojnog fiberglass panela od 40 mm, a maksimalnih dimenzija 5,5 m širine odnosno 9 visine. U zavisnosti od potreba korisnika, mogući su i veći modeli (HT60, HT80, HT150) s maksimalnim dimenzijama 15 m širine i 24 m širine. SPACELITE® segmentna konzolna vrata većih dimenzija često nalaze svoju primenu u hangarima za helikoptere.

Izuzetno je interesantna i takozvana „blok“ kombinacija međusobno spregnutih segmentnih konzolnih vrata SPACELITE ® i brzootvarajućih vrata NOVOSPRINT® najčešće postavljena
kao fasadna vrata. U tom slučaju, van radnog vremena, SPACELITE® vrata obezbeđuju sigurnost objekta dok tokom radnog vremena i velike frekvencije prolaza radnih mašina i ljudi svu svoju snagu pokazuju najbrža industrijska vrata na tržištu – NOVOSPRINT® Syncro s brzinom otvaranja do 5 m/s.

TOLA d.o.o.
T: +385 1 615 00 89
M: +385 98 606 356
E: info@tola.hr
W: www.tola.hr

Možda Vas interesuje još:

 

 

 

 

Partneri

Najpopularnije