Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Da li da kupite nov ili polovan viljuškar?

Da biste doneli konačnu odluku o nabavci viljuškara, polovnog ili novog, važno je da budete upoznati sa faktorima koje bitno utiču na donošenje te odluke. U tekstu koji sledi pročitaćete koja je najvažnija činjenica, kako ona utiče na odluku i time ćete poboljšati kvalitet i sigurnost svoje investicije.

Pre svega, važno je da uradite procenu broja radnih sati koje će viljuškar raditi u određenom periodu.

Na osnovu iskustva nekih od najvećih distributera premijum brendova viljuškara na našem tržištu – preporuka je postaviti granicu od 1000 radnih sati godišnje.

Ukoliko radite ispod 1000 sati godišnje, smer u kojem treba da razmišljate je nabavka polovnog viljuškara. Cena polovnog viljuškara u najvećem procentu zavisi od godine proizvodnje mašine i broja radnih časova koje je obavila, ali svakako možete očekivati da ćete polovan viljuškar platiti po ceni koja je niža za minimum 20% od cene novog.

Za rad od preko 1000 sati godišnje, preporuka je da nabavite nov viljuškar. Razlozi leže u činjenici da takva ekonomija rada sigurno osigurava ekonomsku isplativost investicije. Takođe, uz taj broj radnih sati važno je da imate mašinu koja će biti pouzdana, bezbedna i sigurna za intenzivan rad i ostvarivanje performansi neophodnih vašem biznisu.

Drugi faktor koji utiče na odluku o nabavci viljuškara su uslovi rada i kvalitet radnog okruženja na lokaciji gde radi viljuškar. Svaka industrija ima određene karakteristike koje određuju osobine fabrika i magacina i stoga značajne razlike postoje koje određuju koji tip viljuškara vam je potreban. Pod tim podrazumevamo temperaturu vazduha koju uslovljavaju proizvodni procesi, pritisak vazduha, kao i kvalitet podloge na kojoj će se kretati viljuškar.

Ono što je važno da znate je da, ukoliko se odlučite za nov viljuškar, imate potpunu slobodu konfiguracije mašine prema zahtevima vašeg posla, dok ste kod nabavke polovnog uslovljeni asortimanom sa lagera dobavljača.

Predstavili smo vam osnovne stvari koje je neophodno da znate pre nabavke. Svakako sledeći korak su konsultacije sa stručnim licima dobavljača koji će vam pomoći u preciznom definisanju tehničkih karakteristika i kreiranju ponude prema vašim zahtevima.

Ukoliko odlučite da kupite polovan viljuškar, predlažemo da kontaktirate kompaniju Lift Truck Co, jer imaju izuzetno velik izbor različitih polovnih viljuškara koji su spremni za isporuku. Ako se odlučite za nabavku novog viljuškara iz njihove ponude, možete ih kontaktirati na neki od sledećih načina

066/400-430
sales@still-ltc.rs

 

Partneri

Najpopularnije