Budućnost se ne može predvideti, ali se za nju možemo pripremiti

Put između uspeha i neuspeha je kao hodanje po užetu. Mnogi koncepti propadaju jer nisu adekvatno usklađeni sa kompanijama, njihovim individualnim zahtevima i zaposlenima, te  je stoga neophodno analizirati i planirati na vreme.

Uz pomoć nezavisne konsultantske kompanije LNConsult iz Austrije, koja posluje u dve divizije, klijenti mogu da računaju na kompletnu uslugu – od strategije, dizajna i optimizacije, preko implementacije rešenja za komisioniranje, do tehnologije skladištenja i
izveštavanja iz njihovih IT rešenja.

LNCONSULT U SRBIJI

U Srbiji LNConsult ima niz uspešnih projekata koji pokrivaju različite konsultantske usluge i rešenja, kao npr.:

  • Nelt Co.- pregled koncepta novog skladišta
  • Univerexport – konceptualno planiranje novog DC za suvu robu i područja za kontrolu temperature sa integracijom pick by voice sistema
  • Logistar / Sport Vision – idejno planiranje novog DC -a
  • Savacoop – usklađivanje osnovnih podataka, konceptualno i detaljno planiranje novog DC-a sa tenderima i dodelom dobavljača, nadzor implementacije, mrežna infrastruktura WLan i hardver potreban u skladišnim operacijama (skeneri i štampači).

Kroz ranija izdanja časopisa detaljno smo ispratili poslednji projekat kompanije LNConsult u Srbiji, koji je bio jedan od najzahtevnijih logističkih projekata u2020., a kako je to jedan od projekata koji konkuriše za nagradu „Vrhunski logistički projekat godine“ koja će biti dodeljena na IX Godišnjoj Konferenciji Logistike&Transporta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, podsetićemo se najvažnijih detalja.

Ono što je bilo interesantno u projektu sa Savacoopom, je to što je projekat podrazumevao tranziciju sa potpuno manuelnog na visokoautomatizovano skladište, sa skladišnim operacijama podržanim od strane WMS sistema i pre projekta. Znajući vrednost matičnih podataka (master data) robe koju Savacoop ima u svom portfoliju, bilo je lako planirati i optimizovati očekivanja koja je Savacoop imao pre početka saradnje sa LNConsult-om. Međutim, Savacoop je isplanirao skoro 8.000m2 više skladišnog prostora ne znajući tačne logističke matične podatke svoje robe. Nakon završetka procesa procene matičnih podataka, ishod je bio neverovatan i ušteđeno je mnogo novca.

Takođe, interesantan je podatak da se u istom skladištu prepliću različiti koncepti. Na jednoj strani je „klasično“ skladište sa dodatnom opcijom za pružanje usluga skladištenja trećim licima (3 PL), a na drugoj se postiže velika frekvencija u tokovima robe koristeći automatizovane intralogističke tehnologije koje je Savacoop zatražio.

Danas, godinu dana nakon puštanja u rad novog distributivnog centra, na ovu temu razgovarali smo sa direktorom logistike u kompaniji Savacoop, Miroslavom Đuricom.

„Konsultantska kompanija LNConsult iz Graca (Austrija), koja svoje poslovanje bazira na unapređenju logističkih procesa i infrastrukture svojih klijenata, stajala je rame uz rame sa nama od početka ovog izazovnog i velikog projekta. Njihovo znanje i iskustvo za nas je bilo od velikog značaja i uz njihovu podršku smo napravili jedan od najmodernijih distributivnih centara u Srbiji, po najvišim evropskim standardnima.

Od početnog analiziranja poslovanja firme do projekcija tehnologije i načina rada unutar skladišta, preko izgradnje i uvođenja WMS softvera, LNConsult nas je usmeravao u pravom smeru. Sve ovo je rezultiralo povećanjem produktivnosti, efikasnosti i tačnosti u radu. Saradnja između kompanija Savacoop i LNConsult i dalje traje i svakodnevno težimo unapređenju i usavršavanju postojećih procesa kao i evidentiranju i otklanjanju slabih tačaka. Ova saradnja se nastavlja i, bez sumnje, ćemo zajedno nastaviti da rastemo i napredujemo.“

LNConsult GmbH
www.LNConsult.at
office@LNConsult.at
+43 598 09 900

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije