XX redovna Skupština Nacionalne Asocijacije špediterskih društava i agenata P.U. „Transport i Logistika”

Nacionalna Asocijacija špediterskih društava i agenata P.U. „Transport i Logistika“ (NA) koju čine više od 80 špediterskih društava i agenata i koja delatnošću svojih članica pokriva više od dve trećine spoljnotrgovinskog prometa Republike Srbije u domenu transporta, logistike, carinskog posredovanja, skladištenja i distribucije, u skladu sa svojim programom rada za 2022. godinu održala je svoju XX redovnu Skupštinu. Skup je održan u konferencijskim salama IN Hotela na Novom Beogradu.

Tema ovogodišnje skupštine bila je vezana za obrazovanje kadrova sa posebnim akcentom na programe obuke koje sprovodi Akademija NA, kao i visokoškolske institucije. Druga tema je bila saradnja sa nadležnim državnim institucijama i organima.

Članovima Skupštine i gostima se obratio direktor Uprave carina gospodin Branko Radujko, koji je iskazao spremnost za saradnju i ukazao na planove razvoja carinske službe. Nakon njega je gospođa Nataša Mirković, pomoćnik direktora održala prezentaciju Novog automatizovanog postupka Uprave carina čija primena počinje počekom jula 2022. godine.

Obrazovne programe Saobraćajnog fakulteta u Beogradu predstavili su prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta i prof. dr Milorad Kilibarda, šef odseka za logistiku. Značaj osiguranja robe u transportu je prezentovala gospođa Ivana Umeljić iz SAVA Osiguranja, a značaj obuke vozača predstavio je gospodin Darko Petrović iz Centra za motorna vozila AMSS-e. Poseban deo Skupštine bio je posvećen radu Akademije NA, odnosno programima obuka koji su realizovani i koji su u planu realizacije. Primarna je realizacija obuka za carinske zastupnike, kao i za pojedine module transporta.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije