Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Održan TiL 2020 – prva logistička konferencija ove jeseni

6. oktobra u Kombak Dvorani (ex Dom Sindikata) u Beogradu, uz institucionalno pokroviteljstvo Ministastva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, održana je 7. Biznis konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2020“.

Konferencija je okupila oko 100 učesnika i 15 predavača, stručnjaka na polju logistike i transporta koji su kroz prezentacije, panel diskusije i B2B sastanke razmenjivali iskustva u cilju pronalaženja optimalnih biznis prioriteta za razvoj multimodalne transportne infrastrukture na Zapadnom Balkanu.

Organizatori su predstavili konferenciju kao priliku za ponovno viđenje, direktnu komunikaciju, razmenu iskustva i nove poslovne sastanke, a pre svega za najrealniji presek stanja i dalje planove i rešenja u oblasti logistike i transporta.

Kako ste se snašl? Kako ste poslovali? Da li ste bili spremni za upravljanje novom situacijom, postojećim ili novim alatima menadžmenta? Koliko je koštala korona? Šta može da se definiše kao ekspanzija? Koliko se tržište promenilo, koji su planovi i rešenja…? – samo su neka od  pitanja na koja su kompanije pokušale da daju odgovore na 7. Biznis konferenciju TIL 2020“.

Tokom konferencijskog dana, učesnici su pratili 15 prezentacija, od kojih ćemo se osvrnuti na 3, a kompletan konferencijski dan možete pogledati na videu.

Nemanja Živanović, direktor DPT (Dry Ports Terminals)  i Sanja Đurišić, direktortka “Luka Dunav“ Pančevo su govorili o međusobnoj saradnji i odluci da naprave zajednički projekat – trimodalni kontejnerski terminal.

Nemanja Živanović predstavio je učesnicima DPT, jedini trimodalnom kontejnerski terminal u Luci Dunav, Pančevo, koji svojim korisnicima omogućava transport putem 3 vida transporta – rekom, železnicom i drumom.

Zatim, se na njihovu međusobnu saradnju osvrnula Sanja Đurišić, direktorka „Luka Dunav“ Pančevo.

“Cilj je bio da zajedno napravimo jedan terminal koji će omogućiti svim brodarima koji su kontejnerski operateri, ali i svim pojedinačnim korisnicima usluga da mogu da pristupe terminalu i dobiju  kompletnu uslugu koja podrazumeva, ne samo kontejnerski transport železnicom od velikih morskih luka, punjenje i pražnjenje kontejnera, već i drumski transport, tzv. „door to door“ uslugu.”

– rekla je Sanja Đurišić.

Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama, govorio je na temu Teretni i putnički saobraćaj na rekama u Republici Srbiji u kojoj je analizirao tokove vrste i količine tereta u cilju pomoći logističarima u daljem planiranju svojih poslova.

Partneri

Najpopularnije