Objavljen datum održavanja X redovne godišnje konferencije LOGISTIKA & TRANSPORT

Organizacioni odbor međunarodne konferencije LOGISTIKA & TRANSPORT doneo je odluku da se redovna godišnja konferencija održi 2. novembra 2022. godine u Beogradu, u hotelu Crowne Plaza. Tim povodom razgovarali smo sa Višnjom Zirojević, predsednicom Organizacionog odbora.

Deseta po redu redovna međunarodna konferencija LOGISTIKA & TRANSPORT održaće se 2. novembra. Mislimo da nikada niste tako brzo doneli odluku o datumu održavanja konferencije.

Konferencija koju smo održali u novembru prošle godine u Beogradu je imala fantastičan uspeh. Svi su bili oduševljeni – učesnici, predavači i izlagači. Bilo je akreditovano 409 učesnika, predavanje je održalo 30 govornika, a svoja logistička rešenja je na međunarodnom sajmu LogExpo predstavilo nekoliko desetina izlagača. Odmah nakon konferencije izlagači su želeli da rezervišu svoja mesta i na ovogodišnjoj, jubilarnoj, konferenciji, tako da smo brzo odredili datum, da bi svi učesnici mogli da na vreme isplaniraju svoje aktivnosti.

Vaša konferencija je centralni logistički događaj ne samo u našoj zemlji, već i u celom regionu. Kako je došlo do toga?

Postoji nekoliko razloga za to. Prvo, na našoj konferenciji slušaoci imaju priliku da čuju o najnovijim dostignućima u intralogistici, drumskom i intermodalnom transportu, kao da prisustvuju vodećim logističkim skupovima u svetu. Nekoliko puta smo u proteklih 10 godina imali svetske premijere raznih tehnoloških i sotferskih rešenja od strane vodećih proizvođača i dobavljača. Takođe smo iz prve ruke mogli da čujemo o brojnim uspešnim projektima implementacije logističkih rešenja u različitim industrijama, od farmacije, preko robe široke potrošnje, do mašinske i prehrambene industrije. Drugo, kod nas dolaze ljudi iz cele Evrope, pa i sveta – prošle godine imali smo učesnike iz Japana, što nas je posebno obradovalo. Treće, učesnici vole našu konferenciju jer sreću brojne prijatelje i partnere iz logističke industrije, i naravno, upoznaju nove. Prošle godine organizovali smo više od 100 B2B sastanaka. I na kraju, rekla bih da konferencija ima važnu poslovnu ulogu – veliki broj poslova i projekata je dogovoren upravo u toku konferencije.

Kako će biti organizovana konferencija u novembru ove godine?

Uvodni deo konferencije je planiran za sve učesnike. Tu ćemo predstaviti najveće i najzanimljivije logističke projekte realizovane u toku ove godine i dodeliti nagrade najuspešnijim. Posle toga, podelićemo se u 3 sesije – intralogistika, drumski transport, luke i terminali. Istovremeno će biti u toku LogExpo – izložba logističke opreme i rešenja, kao i B2B sastanci u posebnoj sali.

Planirali smo nekoliko pauza sa hranom i pićem, kako bi se učesnici što više družili, razmenjivali iskustva i sklapali poslove.

Još jedna bitna informacija – ukoliko se prijavite za učešće do 1. juna preko stranice Srpske Logističke Asocijacije dobićete popust od 20 %.

Partneri

Najpopularnije