Februar 2023

NOVOM februarskom izdanju očekuju Vas sjajni tekstovi na temu Intermodalnog transporta u kojima smo se pozabavili nekim od najaktuelnijih tema ovog važnog elementa privrednih sistema. U okviru teme broja donosimo Vam izveštaj pod nazivom Transport&Logistics Barometer za 2022. godinu, iz koga prenosimo zanimljive informacije o uzrocima i posledicama promena u globalnom lancu snabdevanja. Takođe smo se u tekstu “Povezivanje Srbije sa globalnim tržištima” osvrnuli na koji nacin MSC u Srbiji radi na nesmetanom odvijanju transportnih tokova u regionu. Više o planovima za 2023 godinu i postignutim poslovnim rezultatima imala je priliku da prikaže Luka Bar – pouzdan partner u intermodalnom transportnom lancu.

Ovog puta kroz rubriku Intervju upoznajemo Vas sa kompanijom Purple Logistics – novim saveznikom za savremena logisticka rešenja. Gebrüder Weiss nas vodi novim Putem Svile i upoznaje sa logistickim centrom u Tbilisiju. Kompanija Panšped svim svojim klijentima pruža kompletnu uslugu po principu “kljuc u ruke” što znaci da obezbeđuju apsolutno sve logisticke usluge u celom lancu snabdevanja, a lider u transportu robe u kontrolisanim temperaturnim uslovima, kompanija Pure Logistics, specijalizacijom kompanije dovodi do lakšeg prevazilaženja svakodnevnih izazova.

Sada već svakodnevna rubrika Pravni saveti zalazi još dublje u temu Intermodalni transport i propise koji se odnose na njega.

Komercijalna vozila fokusirana na rešenja kompanije Schmitz Cargobull i povecanje efikasnosti u intermodanom transportu.

Partneri

Najpopularnije