Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Regionalni razvoj i prekogranična saradnja

U Pirotu je 2. decembra 2017. godine u organizaciji grada Pirota, Ugovorne okružne privredne komore Pirot, Univerziteta „Metropolitan“ i Fakulteta za menadžmet Zaječar, Megatrend univerziteta, uspešno održana naučno – stručna konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“.

Goste su pozdravili organizatori konferencije Milan Popović, predsednik Skupštine grada Pirota; dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne komore Pirot; Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga; akademik Ninoslav Stojadinović, predsednik ogranka SANU u Nišu, prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu kao i mr Goran Stamenović, direktor Metropolitan Univerziteta. U ime Megatrend univerziteta goste je pozdravila prof. dr Katarina Zakić, prorektor za međunarodnu saradnju.

Na temu regionalnog razvoja i prekogranične saradnje svoje radove izložilo je više od četrdeset autora sa uglednih naučnih institucija u zemlji i inostranstvu.

Profesori našeg univerziteta učestvovali su na ovoj konferenciji sa osam radova, a to su: Dragan Đurđević, Miroslav Stevanović, Katarina Zakić, Ranka Mitrović, Marijana Joksimović, Silvana Ilić, Milica Paunović, Dalibor Miletić, Krunislav Sovtić, Gabrijela Popović, Biljana Ilić i Sanja Stojanović.
Autori iz Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Poljske, Kine, Grčke i Libije prijavili su naučne radove koji razmatraju teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju.

Na Konferenciji je zaključeno da je osnova razvoja srpske privrede i ekonomije upravo uravnotežen regionalni razvoj, ali i prekogranična saradnja i da će činjenice i iskustva izneta tokom izlaganja biti temelj za dalje programe i projekte koji će doprineti razvoju čitavog regiona.

Privredna komora Pirot je ovom prilikom dodelila zahvalnicu za saradnju Fakultetu za menadžment Zaječar.

Ovom prilikom dr Dragan Kostić je u ime Ugovorne okružna privredne komore Pirot potpisao ugovor o saradnji sa Megatrend univerzitetom.

Partneri

Najpopularnije