Održan Okrugli sto „Iskorišćenje tranzitnog saobraćajnog potencijala Crne Gore“

Srpska logistička Asocijacija je u saradnji sa Ministarstvom kapitalnih investicija i Koordinacionim odborom za tranzitni saobraćaj pri Privrednoj komori Crne Gore u Luci Bar AD organizovala okrugli sto na temu: “Iskorišćenje tranzitnog saobraćajnog potencijala Crne Gore – postojeće stanje i prioritetni pravci delovanja”.

Okrugli sto je otvorio državni sekretar za saobraćaj i pomorstvo ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović, nakon čijeg izlaganja se prisutnima koji su učestvovali na okruglom stolu – u Luci Bar ili putem video linka – obratio Matej Zakonjšek, direktor stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana koji je govorio o Logističkom sistemu Zapadnog Balkana i značaju pravca Bar – Beograd.

O povećanju stepena iskorišćenosti potencijala ovog pravca, kao i o prioritetima sa aspekta logističkog sistema Crne Gore svoje viđenje je izneo i Dalibor Pelević, zamenik predsednika Koordinacionog odbora za tranzitni saobraćaj pri Privrednoj komori Crne Gore, dok se sa ispred Srpske Logističke Asocijacije, putem video linka, obratio član upravnog odbora asocijacije prof.dr Marinko Maslarić.

Pored zvaničnih učesnika okruglog stola u diskusiji i crnogorskih privrednih subjekata, učestvovali su i predstavnici privrednih društava iz Srbije i to kompanije Gebrüder Weiss, DTS, Nelt Co., Milšped, zatim, Delamode Balkans, Cargo Partner, DB Schenker, kao i predstavnik PU Transport i Logistika.

Ideja za ovakav događaj potekla je od činjenice da se danas za, svega, 15% regionalne robe koristi tranzitni pravac preko Crne Gore i Luke Bar. Od raspoložive količine robe u regionu, čak 71% se nalazi na prostoru Republike Srbije, a razvoj diskusije o mogućnostima koje Luka Bar nudi klijentima će se nastaviti na ovogodišnjoj IX Godišnjoj Konferenciji Logistike&Transporta 9. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Partneri

Najpopularnije