Najavljen drugi po redu „Electric Vehicle Days“ na Novosadskom Sajmu

Electric Vehicle Days (EV Days) – Sajam i konferencija, posvećeni elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe je priredba koja će biti održana u Kongresnom centru „Master“ i u Auli Novosadskog sajma, 8. i 9. septembra, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Događaj je osmišljen kao interaktivno iskustvo koje okuplja vodeće kompanije iz oblasti automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za automobilsku industriju, punjača i prateće infrastrukture za električna i hibridna vozila. Danas je tim povodom održana konferencija za novinare.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prepoznaje i podržava koncepte koji idu u korak sa modernim, tehnološkim dostignućima, a samo predstavljanje novih dostignuća u auto industriji jeste važan segment, posebno kada se sagleda ukupan prihod na teritoriji cele Republike Srbije.

,,Ako pogledamo statističke podatke da je 2011. godine prodato 55.000 električnih automobila, a 2021. 7 miliona, jasmo je zašto smo mi u ovoj priči. Električni automobili su budućnost, stoga Sekretarijat podržava ovu manifestaciju koja svakako ima svoju budućnost. Ovo je inovativna inicijativa koju podržavamo, jer Vojvodina prednjači u digitalnoj poljoprivredi i IT sektoru”, istakao je dr Nenad Ivanišević dodavši „Da ove godine predstoji veliki Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu koji stiče sve veću popularnost i regionalno je prepoznat  i zajedno ćemo pomoći da se ovaj Sajam turizma  razvije u veliku sajamsku manifestaciju“ rekao je sekretar Ivanišević.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što po drugi put mogu da najavim sajam i konferenciju elektromobilnosti koja će se održati 8. i 9. septembra u Novom Sadu“ rekla je Sanja Miković  i dodala „Događaj se sastoji iz dva segmenta; iz stručno konferencijskog dela gde će pričati eminentna imena i vrhunski stručnjaci iz sfere automobilske industrije, dok će u izlagačkom delu posetioci imati priliku da se upoznaju sa novim vozilima, električnog i hibridnog pogona. Ove godine imamo jedan dodatak, a to je „testing zona“ koja će možda biti i najatraktivnija posetiocima, gde će upravo moći da testiraju i probaju vozila“ rekla je direktorka ove manifestacije, Sanja Miković.

“Prošle godine smo za dva dana održavanja događaja imali preko 3.000 učesnika događaja koji su posetili  sve sadržaje  od onih koji su bili u izložbenom delu do konferencijskog dela, ali  i onog koji se ticao studentskog takmičenja„ istakao je prof dr Boris Dumnić, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i  naglasio da će  na  šest panela, koji će biti održani u Konresnom centru sajma, govoriti najveći stručnjaci iz ove oblasti.

“Startujemo jesen na Novosadskom sajmu sa Electric Vehicle Days koja će biti održana kod nas po drugi put, i ponosni smo na to što smo izabrani kao domaćini  i kao referentno mesto sa kojeg će se poslati poruke koje su veoma važne za mobilnost građana u 21. veku “ rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i najavio predstojeće događaje. „ Nas čeka 54. međunarodni sajam lova i ribolova  i Sajam ekologije, ovog puta bez sporta, sport će biti kao što je gradonačelnik rekao i najavio, u posebnom terminu, potom slede Vibe Factory Festival od 21. do 23. oktobra, već početkom novembra Međunarodni dani energetike i 53. međunarodni sajam turizma, tako da smo se potrudili da jesen na Novosadskom sajmu bude interesantna, rekao je direktor Cvetković.

Organizatori  događaja su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

EV DAYS
Hajduk Veljkova 11, Novi sad
office@ev-days.rs
www.ev-days.rs

Partneri

Najpopularnije