Dobitnici nagrada na LOGIMAT-u 2022

Nezavistan žiri naučnika i novinara pregledao je preko 100 prijava i izabrao tri pobednika koji su dorasli nazivu NAJBOLJI PROIZVOD, kao izvanredne manifestacije kriterijuma za nagrađivanje: oni povećavaju produktivnost, smanjuju troškove i pojednostavljuju poslovanje. Kompanije koje su osvojile nagradu putem svojih proizvoda pomažu da procesi postanu stabilniji, ali i dalje fleksibilni u prilagođavanju promenama. Povećanjem efikasnosti, oni suštinski podstiču produktivnost logističke industrije. Nagrada za NAJBOLJI PROIZVOD predstavljena je u LogiMAT Areni tokom ceremonije gala otvaranja, prvog jutra sajma. Nagradu je predstavio prof. Johanes Fotner, direktor Instituta za rukovanje materijalima, protok materijala i logistiku na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.


U kategoriji „Tehnologija za preuzimanje porudžbina, prenošenje, podizanje i skladištenje“ nagradu je osvojio Bosch Rexroth AG, grupa Assembly Technology product, za intralogističko rešenje u vezi sa njihovim ActiveShuttle autonomnim mobilnim robotom. ActiveShuttle ima fleksibilnost da pokupi skladišna kolica napunjena kutijama i pouzdano ih transportuje do odredišta. Potpuno automatski utovar i istovar ostavlja ručno upravljanje tovarom iza nas. Integrisani bezbednosni sistemi omogućavaju ActiveShuttle-u da stane na vreme i zaobiđe sve prepreke na koje naiđe. AMR poseduje bezbednosni laserski skener, kao i stereo kamere koje proizvode 3D sken prostorije, kako bi mogao da detektuje sve objekte koji štrče na njegovom putu.


U kategoriji „Tehnologija identifikacije, pakovanja i utovara, obezbeđenje tovara“ nagrada je pripala SICK Vertriebs GmbH za sistem klasifikacije paleta PACS zasnovan na dubinskom učenju. PACS prepoznaje tip palete u odnosu na brendiranje na nogarima paleta i koristi izvežbanu nervnu mrežu kako bi joj dodelio klasu. Klasa se koristi da automatski dodeli depozit, olakšavajući inače težak i često ručno rađen proces. Ovaj kompaktni sistem se može integrisati u logistički lanac i idealan je za upotrebu u malim prostorima. Modularni dizajn PACS predstavlja kombinaciju hardverskih i softverskih komponenti iz SICK-a. U zavisnosti od projekta, jedna ili više kamera u boji koristi se za snimanje slike.


U kategoriji „Softver, komunikacije, IT“ pobednik je startap SYNAOS GmbH za platformu za upravljanje intralogistikom SYNA.OS LOGISTICS, koja koristi VI (veštačku inteligenciju) i vrhunsku „cloud“ tehnologiju kako bi organizovala fabrike i logističke centre. SYNAOS softver transformiše intralogistiku koristeći VI i vrhunsku „cloud“ tehnologiju kako bi novu industrijsku revoluciju učinio realnošću. Jedinstveni SYNA.OS LOGISTICS softverski operativni sistem sinhronizuje vozila, viljuškare i mobilne robote na osnovu njihovih podataka u realnom vremenu – koristeći njihovu kompleksnost kao prednost. Moduli kao što su Upravljanje porudžbinama i procesima, Kontrola imovine, Upravljanje skladištem, Upravljanje vozilima i operaterima i Lokalizacija vozila momentalno optimizuju procese koristeći algoritme zasnovane na VI za povećanu efikasnost. Softver koristi moć „cloud“ računarstva kako bi obradio milijarde mogućnosti i izabrao najbolje rešenje svaki put.

 

Joseph-Dollinger-Bogen 7
80807 Muenchen
+49 89 32391-259
logimat@euroexpo.de

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije