April 2020

Tema broja: Intralogistika - Analiza poslovnih podataka za optimizaciju skladišta; Logit: Preduslov za dobro funkcionisanje skladišta; Trasing Conveyors:...

Tehnologija koja čuva vozače

Pre samo deset godina – manje od dve generacije prosečnih automobila, tehnologija koja povećava bezbednost vozača i koja se danas standardno ugrađuje u većinu automobila, bila je u domenu naučne fantastike.

Brzina kojom automobilska tehnologija napreduje na putu do autonomnih vozila je zapanjujuća. Već sada, standardna opremna brojnih modela automobila sadrži tehnologiju koja čini vozače bezbednijim u saobraćaju, smanjuje učestalost udesa i oštećenja vozila i na taj način utiče na smanjenje troškova voznog parka. U ovom tekstu osvrnućemo se na neka tehnološka rešenja koja su u ponudi i našem tržištu.

360º kamere

Kamere postavljene oko automobila pružaju sveobuhvatan pogled na okolinu, koji je prikazan na ekranu kontrolne table. Kamere postavljene pozadi sa pogledom prikazanim na ekranu kontrolne table dostupne su 15 godina ili više, ali kako su kamere postale manje sa boljim kvalitetom slike, kao i jeftinije, postalo je moguće da se prikaže pogled svuda oko automobila prilikom parkiranja, ili levo i desno ispred automobila kada se približava raskrsnici.

Obično je moguće prebacivanje između različitih prikaza pomoću ekrana automobila osetljivog na dodir. Mnogi klasični automobila sada nude ovu funkciju, kao i većina vrhunskih automobila, uz popularni Nissan Qashqai koji je možda to učinio najviše dostupnim kao standard na svom modelu. Kamera koja pruža samo pogled pozadi obično košta oko 300 evra kao opcija, ali potpuno praćenje okoline može biti manje od 480 evra, čak i na nekim vrhunskim automobilima.

Autonomno kočenje (AEB)

Ova tehnologija se odnosi na naglo kočenje u hitnim slučajevima bez intervencije vozača. Iako tehnologija ima generičku AEB oznaku, proizvođači će često istom dati drugo ime, kao što je Volvo sigurnost.

Laserski i radarski senzori neprekidno prate put ispred vozila i registruju sve prepreke, koje mogu da uključuju i bicikliste i pešake. Ako sistem smatra da je sudar neizbežan, on će dati vozaču zvučno i vizuelno upozorenje, a ako vozač ne interveniše, on će primeniti značajnu silu kočenja u pokušaju izbegne sudar. Euro NCAP istraživanja su pokazala da ova tehnologija dovodi do 38% smanjenja sudara u zadnji deo automobila. Ova tehnologija je često standard u vozilima, ali kada je opciona, obično košta između 300 i 450 evra.

Održavanje bezbednog rastojanja bez intervencije vozača

Upozorenje na izlazak iz trake (LDW)

Tehnologija upozorava vozača ukoliko pretpostavi da se automobil nenamerno zanosi van svoje trake, kako bi se sprečilo da vozilo promeni pravac i skrene u drugu traku. Oznake trake se prate i ako se automobil kreće blizu trake, a vozač nije uključio migavac, aktivira se
vizuelno upozorenje na instrument tabli, ponekad u kombinaciji sa zvučnim upozorenjem ili vibracijom u volanu. Ova tehnologija je sada dostupna na većini automobila. Ukoliko nije, košta od 600 do 700 evra.

Pomoć u saobraćajnoj gužvi

Ovo je polu-autonomni režim koji omogućava automobilu da održi korak sa čestim zaustavljanjem, sporim saobraćajem, održavajući bezbedno rastojanje od vozila ispred i ostajući unutar trake bez intervencije vozača. Obično predstavlja kombinaciju autonomnog kočenja i…

Partneri

Najpopularnije