April 2020

Tema broja: Intralogistika - Analiza poslovnih podataka za optimizaciju skladišta; Logit: Preduslov za dobro funkcionisanje skladišta; Trasing Conveyors:...

Februar 2020

Tema broja: Distribucija - Harmonija - ključ uspeha savremene distribucije; Intervju - Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP Invest:...

Nemačka povukla odluku o liberalizaciji kabotaže

Savezno ministarstvo saobraćaja Nemačke povuklo je odluku o liberalizaciji kabotaže što je prvobitno trebalo biti na snazi do 30. septembra.

Nedavno donesena odluka kojom bi se dopustio bitno liberalniji proces kabotaže kako bi se smanjile posledice korona krize na efikasnost prevoza, povučena je zbog pritiska lokalnih prevoznika.

Savezni ministar saobraćaja Andreas Scheuer izjavio je da je odluka o liberalizaciji kabotaže bila podstaknuta željom da se poboljša dostava robe u situaciji kad su mnogi kamioni blokirani, a vozači u karantinu.

S druge strane lokalna prevoznička udruženja ističu da je zbog prestanka rada mnogih fabrika manje posla za prevoznike, a da im preostali posao onda uzimaju strani (najčešće poljski) prevoznici.

Partneri

Najpopularnije