April 2020

Tema broja: Intralogistika - Analiza poslovnih podataka za optimizaciju skladišta; Logit: Preduslov za dobro funkcionisanje skladišta; Trasing Conveyors:...

ALARM PROTIV KRAĐE I ZA „ZAVESARKE“

U saradnji s belgijskom kompanijom Sioen Industries, Wabco – renomirani svetski proizvođač različitih komponenti za automobilsku i industriju komercijalnih vozila – od sredine aprila nudi novi sistem za zaštitu od krađe tereta u priključnim vozilima s ceradom. Sioen, svetski lider na tržištu prekrivnih tehničkih tekstila i tehničke odeće, nadgradio je svoju Dynatex PROTECTOR tehnologiju, po kojoj se proizvodi inteligentna, višeslojna cerada sa provodljivim slojevima, pa se sada oprema alarmnog sistema za sprečavanje krađe može ugraditi i na bočnim stranicama i vratima poluprikolica i prikolica „zavesarki“, ali i na tovarnim sanducima na solo kamionima koji su opremljeni ceradama.

WABCO koristi ovu tehnologiju u sklopu svog naprednog rešenja za upravljanje voznim parkom FMS (Fleet Management Solution) TX-TRAILERGUARD. Kada se pokuša bilo kakav spoljni, nedozvoljen uticaj na ceradu (pomeranje, sečenje) automatski se aktivira alarm. Vozač se obaveštava zvučnim signalom ili svetlosnom porukom u kabini, a upozoravajuća informacija se u realnom vremenu takođe prosleđuje i u „centralu“ kompanije/vlasnika vozila ili korisnika prevoza, preko WABCO telemetrijskog sistema TX-CONNECT.

Na evropskom tržištu već duže vreme postoje alarmni sistemi za sprečavanje krađe iz priključnih i solo vozila sa čvrstim nadgradnjama, kao što su, na primer, hladnjače.

Ostale tekstove iz rubrike KOMERCIJALNA VOZILA, objavljene u novom izdanju časopisa Logistika&Transport možete čitati OVDE

Partneri

Najpopularnije