April 2020

Tema broja: Intralogistika - Analiza poslovnih podataka za optimizaciju skladišta; Logit: Preduslov za dobro funkcionisanje skladišta; Trasing Conveyors:...

Februar 2020

Tema broja: Distribucija - Harmonija - ključ uspeha savremene distribucije; Intervju - Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP Invest:...

Novi intermodalni terminal na Luci Dunav u Pančevu – Dry Port Terminals

DPT terminal raspolaže sa dva industrijska koloseka dužine preko 1km, dizalicom za stavljanje i skidanje vagona na i sa terminala, skladištem maksimalnog kapaciteta od 30.000m2, dva Reach Stacker-a, javnim carinskim skladištem, 32 priključka za kontejnere sa temperaturnim režimom, kao i celokupnim sistemom za automatizovano punjenje kontejnera rasutim zrnastim teretima.

Na mesto generalnog direktora DPT terminala, postavljen je Miša Luković, izuzetan stručnjak, sa više od 35 godina iskustva u oblasti intermodalnog transporta i upravljanja terminalima. Najveći deo karijere proveo je u kompaniji ŽIT gde je bio zaposlen od osnivanja kompanije 1987. do aprila 2020. godine, kada se pridružio kompaniji DPT. U kompaniji ŽIT je od 2003. do 2020. bio na mestu šefa kontejnerskog terminala i carinskih skladišta. Stručnjak je za uspostavljanje, upravljanje i razvoj terminala i terminalnih operacija. Takođe, ima veliko iskustvo u zaključivanju ugovora o partnerstvu sa glavnim brodarskim kompanijama (MAERSK, CMA CGM, MSC, Hapag-Lloid, COSCO).
Miša Luković, direktor DTP

Intervju sa direktorkom luke Dunav Sanjom Đurišić i direktorom DPT, Mišom Luković, moći ćete da pročitate u narednom izdanju časopisa Logistika&Transport koje će biti posvećeno Lukama i Terminalima.

Partneri

Najpopularnije